Tornar a l'índex

Notícies

Parlem de... tomàquets!

Aquest mes d'agost descobreix les varietats del tomàquet i els beneficis que et pot aportar

Amb l'estiu, els mercats i les cuines es transformen amb la presència vibrant dels tomàquets frescos.  

Aquests fruits no només són una delícia pel paladar, sinó que també són molt refrescants i aporten una gran quantitat de beneficis nutricionals, convertint-los en un aliment imprescindible durant els mesos de més calor de l'any. 

Varietats i Sabors 

L'estiu és l'època ideal per explorar la diversitat de varietats de tomàquets. Des dels tomàquets cherry petits i dolços, fins als robustos i carnosos tomàquets de cor de bou, hi ha una varietat per satisfer tots els gustos! Cada una d'aquestes aporta una textura i sabor únics als plats, des d'amanides fresques i gaspatxos, fins a salses riques i guisats. 

Varietats de Tomàquets Catalans 

Catalunya té una rica tradició en el cultiu de tomàquets, amb diverses varietats locals que són molt apreciades per la seva qualitat i sabor únic. Algunes de les varietats més destacades de tomàquets catalans són: 

  1. Tomàquet Montgrí: tradicional de l'Empordà, es caracteritza per la seva forma irregular i elseu sabor dolç i intens. És molt apreciat per fer amanides i consumir en cru.
     
  2. Tomàquet de Penjar: també conegut com a tomàquet de ramellet, es cultiva principalment alBaix Llobregat i altres zones de Catalunya. És petit, rodó i amb una pell gruixuda, que fa quees pugui conservar durant mesos, ideal per fregar sobre pa i fer el clàssic pa amb tomàquet.
     
  3. Tomàquet Rosa de Barbastro: originari d'Aragó, però molt popular a les terres catalanes,especialment a la Franja de Ponent; és gran, carnós i de color rosat, amb una textura suau i unsabor dolç.
     
  4. Tomàquet Pera de Girona: varietat allargada, molt carnós i amb poques llavors, ideal persalses i conserves.
     
  5. Tomàquet Cor de Bou: conegut per la seva gran mida i forma de cor, té una pell fina i una carn molt dolça i suau. Ideal per consumir en amanides o per farcir.

Consells per gaudir del tomàquet

  • Consum en cru: moltes de les varietats autòctones són ideals per consumir en cru, en amanides o com acompanyament de plats principals. 
     
  • Pa amb tomàquet: utilitza tomàquets de penjar per preparar el tradicional pa amb tomàquet, una de les formes més senzilles i delicioses de gaudir d'aquests fruits.
     
  • Salses i conserves: varietats com el tomàquet pera de Girona són perfectes per fer salses casolanes i conserves que es poden gaudir durant tot l'any.

Cuina amb Tomàquets de Temporada 

La versatilitat dels tomàquets els converteix en un ingredient estrella en moltes receptes d'estiu. 


CAP Les Corts

Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Casanova

Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:


Mapa de situació

CAP Comte Borrell

Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00

Adreça electrònica:


Mapa de situació

© CAPs Les Corts · Casanova · Comte Borrell · Data d'actualització: 23/08/2024