Claus per a una lactància materna satisfactòria.
En el següent enllaç hi trobareu un llibret editat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya: Recomanacions per a l’alimentació en la primera infància amb el calendari per a la introducció d'aliments en el lactant i recomanacions per a la preparació dels primers purés de verdura i fruita.
Durant les sessions de presentació d’aquesta guia es van recollir les preguntes més freqüents que van formular els assistents. Consulteu el document de resposta a aquests dubtes amb els enllaços a les fonts bibliogràfiques de suport i agrupats en diferents temàtiques.
Per a una informació més complerta i ben explicada, us remetem al document "Alimentación de los lactantes y de los niños pequeños: Normas recomendadas para la Unión Europea"
També podeu consultar exemples de menús en la primera infància (de 0 a 3 anys) i exemples de menús vegetarians.
És recomanable esmorzar a primera hora. Però, si no es té prou gana o bé algun dia no hi ha gaire temps, es pot complementar l'esmorzar amb un àpat a mig matí.
Per berenar es poden oferir aliments ben diferents, entre els quals cal prioritzar
la fruita fresca, la fruita seca, els farinacis integrals i els lactis.
Aquí trobareu la piràmide de l'alimentació. Si voleu ampliar la informació, cliqueu aquí.
També podeu consultar el decàleg de l'alimentació saludable el·laborat per la Asociación Española de Pediatria en Atención Primaria
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana 60 minuts d'activitat física moderada 7 dies a la setmana per mantenir un bon estat de salut en infants i adolescents.
L'activitat física millora la salut actual i futura, ajuda a relacionar-se amb els altres i a créixer millor, més alegres i més sans, produeix beneficis en qualsevol nivell d'intensitat i millora el rendiment escolar.
Per créixer amb bona salut, cal que els infants i joves d'entre 5 i 17 anys facin, com a mínim, una hora diària d'activitat física moderada/intensa: jocs actius, caminar a bon pas, anar amb bicicleta, córrer, saltar a la corda o practicar esports.
Què fer quan una peça d'una joguina o un trocet de menjar van a la via aèria i no ens permet respirar? Aquí trobareu què és el que hauríeu de fer.
A més del document escrit, podeu consultar aquests dos vídeos, que mostren què s'ha de fer amb un lactant o amb un nen més gran.
Document orientatiu sobre què fer en cas de febre, tos, mocs, vòmits o diarrea.
Aquí teniu, classificades per edats, algunes recomanacions sobre alimentació, prevenció d'accidents, salut bucodental, vincle...
En aquest document trobareu recomanacions per a tenir cura de les dents des de l'inici.
Video de Canal Salut on explica les causes de la càries dental, les mesures preventives i mostra com fer un bon raspallat de les dents.
Aquí trobareu la resposta. Si es tracta d'una dent definitiva, cal ser ràpid!
Us ensenyem les diferents pantalles per a les que haureu de passar per aconseguir una visita per internet. Podeu iniciar el procés des del nostre blog o des de la web del CAPSBE.
CAP Les Corts
Mejia Lequerica, s/n
08028 Barcelona
93 227 55 90
93 227 55 99
Adreça electrònica:
capcorts@clinic.cat
Mapa de situació
CAP Casanova
Rosselló, 161
08036 Barcelona
93 227 98 00
93 227 98 05
Adreça electrònica:
capcasanova@clinic.cat
Mapa de situació
CAP Comte Borrell
Comte Borrell, 305
08029 Barcelona
93 227 18 00
Adreça electrònica:
capborrell@clinic.cat
Mapa de situació